Life is 10% what You make it
and 90 % how You take it

–Irving Berlin

Ajankohtaista

Samsaraan hyvinvointihuoneet
'Mielenkuntosali' nyt Turussa
→ Lue lisää
Mieli-Hyvää Hyvinvointihuoneet
Verkahovinkatu 4, Turku
(Mielenkuntosali, hoidot, mentaalivalmennus, personaltrainer, Neurosonic-proshop)

   'Mieli-Hyvää' tarkoittaa asioita, jotka tekevät hyvää mielelle. 
Se tarkoittaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, kokemusta hyvästä olosta ja asioita jotka tuottavat mielihyvää!
- mielen hyvinvoinnista huolehtimista,
- aivojen treenaamista 
- kehon hyvinvoinnista huolehtimista
- likunta-, uni- ja ravintoneuvontaa
 
Nyt Neurosonic-hoitoja saa Verkahovissa!
lue lisää Hyvinvointihuoneet
 
'Hiljainen Rauhan Paikka' -cd teineille
ja kampanja nuorten mielenterveyden tukemiseksi
→ Lue lisää
 
sivan juuri on valmistunut psykologian tohtori Amy Saltzmanin 20 vuoden kehitystyön muovaaman nuorten mindfulness-ohjelman suomenkielinen harjoitus-cd. Tuotteen myynnistä lahjoitetaan 10€/cd koululaisten ja opettajien hyvinvointitaitokursseihin. Lue lisää www.perustaitojaperuskouluun.fi
 
Cd:n tavoitteena on tukea taitoa rauhoittua, keskittyä sekä hallita elämän paineita ja tunteiden heilahtelua. Ohjelma pohjaa Kabat-Zinnin MBSR-ohjelmaan, mutta se on sovitettu nuorempien kehitystasoon ja elämän piiriin soveltuvaksi. Ohjelman opaskirja ilmestynee suomeksi alkuvuodesta 2015. Sarjan harjoitusohjelmat aikuisille ja lapsille ilmestyvät lähiaikoina.
 

SAMSARAAN yrityskursseihin nyt myös
Hyvinvointianalyysi ja virtuaalivalmentaja
→ Lue lisää
 
+ Uutuutena Samsaraa Tasapainokoulutusten yhteydessä mahdollista tehdä Firstbeat Hyvinvointianalyysi.
Hyvinvointianalyysi mahdollistaa mm. tiedon stressitasosta päivän aikana, sekä palautumisen tason, tarkemmin räätälöidyt kurssit ja lisäksi kurssin jälkeinen seurantamittaus auttaa osoittamaan mahdolliset muutokset terveydentilassa.
 
+ Lisäksi pitempien kurssien tukena Movendos mCoach. Kurssin tapaamisten välillä harjoitteet, tehtävät, kannustus ja oman edistymisen seuranta suoraan kännykästä, läppäriltä tai ipadiltä. Nöin mahdollista harvemmat tapaamiset ja pitemmät tauot tapaamisten välillä. *Uusien taitojen opettelu vaatii kärsivällistä harjoittelua. Onneksi se voi olla myös mukavaa!
 
Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 
 

Daniel Golemanin Focus-tunneälyohjelmat
Harjoitteluohjelma-cd:t aikuisille, teineille ja lapsille
→ Lue lisää
 
Daniel Goleman on psykologian tohtori ja tunnetaitojen asiantuntija. Focus on Golemanin uusimman harjoitteluohjelman nimi ja siitä löytyy oma versio aikuisille, teineille ja lapsille. Tavoitteena mm. lisätä keskittymiskykyä ja auttaa mieltä toimimaan paremmin. 
 
Nyt kaikki levyt ovat valmiina tilattavaksi.  Periaate on kaikissa levyissä sama, tunnetaitoja voi ja kannattaa treenata. Nykymaailma vaati keskittymiskykyä ja stressinhallintaa. Elämästä nauttiminen ja työssä pärjääminen edellyttävät itsehallintaa, sosiaalista kyvykkyyttä, tunnesäätelytaitoja ja taitoa rauhoittua haasteiden ja kiireen keskellä. Noin 10 minuuttia harjoittelua päivässä riittää, ja kaiken lisäksi harjoittelu on rentouttavaa ja virkistävää sekä vielä tuntuu mukavalta!
 
Osta itsellesi ja aloita harjoittelu www.samsaraa.fi/kauppa

Uusi kirja 'Aivot ja mindfulness '
Ilmestyy marraskuun lopussa
→ Lue lisää
Åsa Nilsonne on Ruotsalainen pitkänlinjan mindfulness-asiantuntija, joka kirjoittaa pitkään käytännön työkokemukseen nojaten todella selkeästi ja kansantajuisesti. Kirjassaan 'Aivot ja mindfulness - teoriasta käytännön viisauteen' (Mindfulness i hjärnan) Åsa yhdistää neurologian, psykiatrian ja mindfulnessin, jokamiehen käytönnän viisaudeksi. Todella inspiroivaa ja yleissivistävää luettavaa mielen toiminnasta ja siitä miten jokainen voi saada haluamansalaiset aivot. 

Samsaraan kautta nyt myös
Mielenterveyden ensiapukurssit
→ Lue lisää
 
Aivan kuten SPR järjestää ensiapukursseja, on maailmalla leviämässä Mielenterveyden ensiapukurssit. Samsaraan kouluttaja Samu Sundqvist on käynyt Suomen Mielenterveysseuran järjestämän ohjaajakoulutuksen ja on oikeutettu pitämään yrityksille ja yksityishenkilöille suunnattua kansainvälistä Mielenterveyden ensiapu 1:stä. 
 
Kurssin tavoitteena tukea ymmärrystä hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä ja oppia paremmin tukemaan itseä tai lähimmäistä henkisehyvinvoinnin ylläpitämisessä niin arjessa kuin kriisin kohdatessa. Kurssi on hyvä tapa ottaa puheeksi henkinen jaksaminen ja myös mahdollinen työpaikkakiusaaminen. Kurssi kestää n. 14 tuntia ja voidaan järjestää iltakurssina tai 2-4 päivän intensiivikurssina. Hinnat 90-130€/ hlö, sisältäen Mielenterveysseuran lisenssimaksun ja kattavan kirjan mielenterveydestä. 
 

Suomessa tutkitaan mindfulnessin soveltamista peruskouluissa
Samsaraan kouluttaja mukana toteutuksessa

→ Lue lisää

Helsingin Sanomat uutisoi Suomessa alkavan tänä vuonna kaksi mittavaa mindfulness-tutkimusta, jotka kumpikin liittyvät lapsiin tai nuoriin. Mindfulnessin avulla pyritään ensinnäkin vaikuttamaan koululaisten tunnetaitoihin, stressinhallintaan ja yleiseen hyvinvointiin. Toisessa tutkimuksessa taas tutkitaan mindfulnessin vaikutusta alle kouluikäisiin.

Samsaraan kouluttaja Samu Sundqvist on mukana koululaistutkimuksessa, toteuttamassa ohjelmaa 6. ja 8. luokkalaisille Turun alueella. "Nämä ovat niitä elämän perustaitoja, mitä tässä opetetaan", sanoo Samu Sundqvist itse ja toteaa vielä, "On mahtavaa saada olla mukana tässä kansainvälisestikin hyvin merkittävässä tutkimuksessa."

Tutkimuksen tuloksia tosin joudutaan vielä odottelemaan vuoden päivät.

Samsaraan kirja ja toimitusjohtaja esillä
Helsingin Sanomien nettilehdessä

→ Lue lisää
LEHTIJUTTU
Muutama Turun Normaalikoulun opettaja on käyttänyt Lantieri & Goleman Tunneälyn ja sisäisen vahvuuden kehittäminen -kirjan ohjelmaa luokkansa kanssa. Tästä juttua Helsingin Sanomien nettilehdessä..

http://www.hs.fi/terveys/Mindfulness+sopii+lapsillekin/a1378085539175 

Tilaa ohjaaja koulullenne toteuttamaan Oxfordin ja Cambridgen
yliopistojen yhteistyössä laatimaa .b-tunneälyohjelmaa!

→ Lue lisää

Nyt voitte tilata ohjaajamme kouluun toteuttamaan Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen yhteistyössä laatimaa nuorten (12-16 v.) tunneälyohjelmaa. Ohjelman nimi .b tarkoittaa pysähdy ja hengitä, pysähdy ja ole vaan. Ohjelma opettaa hyvin konreettisin keinoin nuoria ymmärtämään paremmin mielen toimintaa sekä huomaamaan kehon reaktioita. Se opettaa keskittymään ja rauhoittumaan sekä kannustaa hiljaisuudesta nauttimiseen. Ohjelma on tutkitusti pidetty ja tehokas. Kesto on 5-8 viikottaista tuntia ja se sopii erinomaisesti terveysopin elämänhallinnan oppikurssiksi.

www.mindfulnessinschools.org/what-is-dotb

Kouluttajamme on saanut koulutuksen Oxfordin yliopistossa ja on oikeutettu pitämään kurssia oppilaille Suomessa. Kysy myös mahdollisuudesta suomalaisten opettajien kouluttamiseen ohjelman toteuttamiseen. (Kurssimyynti on jo alkanut!)